Bandelės širdutės

Bandelės širdutės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai
  • Mielės, sausos, 1 valgomasis šaukštas
  • Aliejus, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Vanduo, šiltas, 400 mililitrų
  • Apelsinai, 1 vienetas
  • Druska
  • Cukrus
Gaminimo instrukcija:

Mieles sumaišome su šiltu vandeniu, 2 šaukšteliais cukraus bei apelsino sultimis. Paliekame šiltoje vietoje 10 - 15 minučių pakilti.

Įpilame į dubenėlį 300 ml šilto vandens, 50 g aliejaus, įmušame 1 kiaušinį, pridedame 2 šaukštelius cukraus ir druskos. Viską gerai sumaišome. Suberiame persijotus miltus nuolat maišant. Miltų beriame tiek, kad tešla būtų minkoma, bet minkšta. Ant stalo minkyti patogiau, bet vėliau perdedame į dubenį, apvyniojame folija ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame pakilti du kartus.

Kai tešla pakyla du kartus, vėl perminkome ant stalo ir vėl paliekame pakilti du kartus.

Tešlą padaliname į kumščio dydžio gabaliukus, juos iškočiojame 0,5 cm storio, aptepame aliejumi ir apibarstome 2 šaukšteliais cukraus. Sulenkiame iš abiejų šonų į vidų, formuojame širdeles. Apšlakstome aliejumi, uždengiame ir dar paliekame pastovėti 20 - 30 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 - 190 ° C. Kepkite tol, kol gražiai paruduoja.

» Rašyti komentarą