Bandelės širdutės
- Kvietiniai miltai
- Mielės, sausos, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus, 50 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Vanduo, šiltas, 400 mililitrų
- Apelsinai, 1 vienetas
- Druska
- Cukrus
Mieles sumaišome su šiltu vandeniu, 2 šaukšteliais cukraus bei apelsino sultimis. Paliekame šiltoje vietoje 10 - 15 minučių pakilti.
Įpilame į dubenėlį 300 ml šilto vandens, 50 g aliejaus, įmušame 1 kiaušinį, pridedame 2 šaukštelius cukraus ir druskos. Viską gerai sumaišome. Suberiame persijotus miltus nuolat maišant. Miltų beriame tiek, kad tešla būtų minkoma, bet minkšta. Ant stalo minkyti patogiau, bet vėliau perdedame į dubenį, apvyniojame folija ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame pakilti du kartus.
Kai tešla pakyla du kartus, vėl perminkome ant stalo ir vėl paliekame pakilti du kartus.
Tešlą padaliname į kumščio dydžio gabaliukus, juos iškočiojame 0,5 cm storio, aptepame aliejumi ir apibarstome 2 šaukšteliais cukraus. Sulenkiame iš abiejų šonų į vidų, formuojame širdeles. Apšlakstome aliejumi, uždengiame ir dar paliekame pastovėti 20 - 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 - 190 ° C. Kepkite tol, kol gražiai paruduoja.