Bandelės su aguonomis
- Kiaušiniai, baltymas, 1 vienetas
- Miltai, 500 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 50 gramų
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Mielės, šviežios, 25 gramai
- Aguonos, 100 gramų
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą galėtumėte laisvai išlaikyt. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis, kol mielės ištirps.
Įpilkite aliejų, paplaktą kiaušinį ir po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Tešla turi gautis tąsi ir minkšta. Suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir apdenkite maistine plėvele. Pastatykite kur šiltai.
Įdarui sumaišykite aguonas, 100 g cukraus, sviestą, kiaušinio baltymą ir cinamoną. Aš viską tiesiog sudėjau į maisto smulkintuvą ir pamaliau kelias minutes.
Kai tešla padvigubės ją iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, maždaug 1cm storio lakštą. Aptepkite aguonų mase ir susukite į volelį. Jį supjaustykite į norimo dydžio bandeles. Bandeles aptepkite paplaktu kiaušinio tryniu. Apibarstykite šokoladiniais pabarstukais.
Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. kepkite apie 20-25 min., kol bandelės gražiai parus.
2016-08-28 13:21