Bandelės su aguonomis

Bandelės su aguonomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, baltymas, 1 vienetas
  • Miltai, 500 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Mielės, šviežios, 25 gramai
  • Aguonos, 100 gramų
Tešlai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
Aptepimui:
  • Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą galėtumėte laisvai išlaikyt. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis, kol mielės ištirps.

  2. Įpilkite aliejų, paplaktą kiaušinį ir po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Tešla turi gautis tąsi ir minkšta. Suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir apdenkite maistine plėvele. Pastatykite kur šiltai.

  3. Įdarui sumaišykite aguonas, 100 g cukraus, sviestą, kiaušinio baltymą ir cinamoną. Aš viską tiesiog sudėjau į maisto smulkintuvą ir pamaliau kelias minutes.

  4. Kai tešla padvigubės ją iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, maždaug 1cm storio lakštą. Aptepkite aguonų mase ir susukite į volelį. Jį supjaustykite į norimo dydžio bandeles. Bandeles aptepkite paplaktu kiaušinio tryniu. Apibarstykite šokoladiniais pabarstukais.

  5. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. kepkite apie 20-25 min., kol bandelės gražiai parus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Pau123
2016-08-28 13:21
Jau kepu