Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 450 gramų
  • Cukrus, 75 gramai
  • Pienas, 250 mililitrų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, minkštas, 75 gramai
  • Mielės, šviežios, 13 gramų
  • Kardamonas, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cinamonas, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
Įdarui:
  • Sviestas, minkštas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.

  2. Tešlą paminkyti ir iškočioti į stačiakampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
    Suvynioti tešlą kaip vyniotinį (sukti taip, kad daugiau cinamono apsivyniotų tešloje, nuo siaurojo stačiakampio galo iki kito siaurojo galo), gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 1 cm pločio gabaliukais. Gulščias bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  3. Bandeles patepti kiaušinio trynio plakiniu.

  4. Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą