Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 0.3 stiklinės
- Pienas, 220 mililitrų
- Mielės, sausos, 10 gramų
- Kvietiniai miltai, 6 stiklinės
- Sviestas, 250 gramų
Įdarui:
Cukrus - 2valg.šaukšt.
Cinamonas- 1valg.šaukšt.
Sviestas - 2valg.šaukšt.
Papuošimui:
Kiaušinis - 1
Cukraus pudra (jei pageidaujate)
Į 2valg. šaukšt. pašildyto pieno suberti mieles, cukrų (1arbat.šaukšt.) išmaišyti ir palikti 5iom minutėm.
2stiklines pieno pašildyti su sviestu, ir cukrum(kol ištirps sviestas).
Paimti didelį dubenį supilti ištirpintą piene sviestą, ištirpintas mieles, miltus, druskos ir išminkyti tešlą(minkyt 5-10min), pastatyti 30 min. šiltai kad, tešla pakiltų.
Paruoštą tešlą iškočioti 1cm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 1 cm plocio bandelėm(daugiau nereikia, jos orkaitėj išsiplėčia), sudėti į skardą (patepta siviestu), dar 30 min palikti, kad pakiltų.
Prieš dedant į orkaitę bandeles patepti kiaušinio tryniu(jos įgaus auksinį atspalvį). Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min , 230-240 temperatūroje (kol pasidarys auksinės spalvos) SKANAUS!!!
2011-11-13 17:45
2011-08-30 18:41
2011-07-30 09:30
taip pat pastebejau kad kaikuriom is jusu tesla neiskilo...visu pirma presuotos mieles yra geresne snei sausos,antra miltu reikia ideti pagal recepta padauginus miltu tesla neiskyla ir tampa kieta..o jei paie bandels LABAI SKANIOS!!!!!!!
2011-06-10 17:09
2012-02-02 14:17