Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)

Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Pienas, 400 mililitrų
  • Mielės, 60 gramų
  • Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 1
  • Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 800 gramų
  • Miltai, (pabarstyti stalo paviršiui), 100 gramų
  • Dešrelės, pieniškos, 1 pakelis
  • Prieskoniai, Persilado
Aptepimui:
  • Kiaušiniai
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinius, cukrų ir druską, pilti šiltą pieną, aliejų, sutrupinti mieles. Viską gerai suplakti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir po truputį berti į tešlą (plakti tešlos maišymui skirtais antgaliais). Berti tol, kol maišysis mikseriu, tuomet berti likusius miltus ir minkyti rankomis. Tešla turi būti lipnoka. Berti ant stalo miltus, versti tešlą ir baigti minkyti. Padaryti rutulį tešlos, jį dėti į stiklinį ar molinį dubenį, pateptą aliejumi. Uždengti maistine plėvele, pradurti skylutę ir dėti į šaldytuvą. Pakyla per 1-1,5 val. Iš pakilusios tešlos gaminti bandeles.

  2. Iš gabalėlio tešlos iškočioti ar ištampyti blynelį, dėti pusę dešrelės, užspausti, įpjauti ir suformuoti bandeles. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar palikti pusvalandžiui pakilti. Pakilusias patepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti persilado prieskoniais.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą