Bandelės su grybų įdaru
- Sviestas, 50 gramų
- Pienas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Mielės, 30 gramų
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Įdarui reikės:
Smulkiai supjaustytų virtų grybų
Svogūnas, 1vienetas
Druska, 1 šaukštelis
1. Pašildyti pieną, sudėti mieles ir įberti šaukštelį cukraus.
2. Išmaišyti.
3. Įmušti kiaušinį ir įdėti minkštą, supjaustytą sviestą.
4. Viską išmaišyti ir minkyti tešlą apie 15 min.
5. Išminkius palikti tešlą apie 30 - 40 min šiltoje vietoje kad pakiltų.
6. Grybus ir svogūnus pakepinti aliejuje ir palikti kad atvėstų.
7. Pakilus tešlai, ją iškočioti maždaug 1 cm storio.
8. Iškočiojus tešlą, su stikline padaryti skritulėlius ir su šaukštu dėti grybus.
9. Užlankstyti stipriai kraštus ir dėti bandeles siūle į apačią.
10. Suformavus bandeles, palikti dar 10 min kad pakiltų.
11. Pakilusios bandelės aptepamos plaktu kiaušiniu ir dedamos į pašildytą orkaitę.
Kepama apie 20 - 25 min 200 laipsnių temperatūroje.
Patiekiama su daržovių ar vištienos sultinu.
SKANAUS! :)
2014-12-22 16:41
2011-09-26 09:46
2011-08-05 12:21
2011-01-03 18:38
2016-12-19 10:57