Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
- Cukrus, 100 gramų
- Obuoliai, 2 vienetai
- Kriaušės, 2 vienetai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Miltai, 450 gramų
- Varškė, 180 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Aliejus, 80 mililitrų
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 1 vienetas
Paruoškite įdarą: keptuvėje ar nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įdėkite supjaustytus kubeliais obuolius, kriaušes ir cukrų. Kepkite ant mažos ugnies 5 minutes, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Nupilkite susidariusį skystį ir atvėsinkite.
Pasiruoškite tešlą: į dubenį įdėkite varškę, įpilkite pieną, aliejų, sudėkite druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išminkykite tešlą.
Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimo dydžio skritulius (stiklinės ar dubenėlio dydžio). Į kiekvieną tešlos skritulį dėkite įdaro ir užlenkite, tešlos kraštus užspauskite šakute.
Suformuotus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pyragėlių viršų ištepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.