Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu

Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mielės, 1 vienetas
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Druska
  • Obuoliai, 1 vienetas
  • Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Mieles sumaišyti su cukrumi ir druska, užpilti pašildytu pienu, įberti pusę stiklinės miltų, išminkyti tešlą ir uždengus audeklu, palikti tešlą bent 30 minučių kilti. Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti cinamonu. Tešlai pakilus, paminkyti ir jeigu reikia, dar įdėti mitų. Svarbu, kad tešla būtų nekieta. Pasivilgius rankas vandeniu, plėšti po nedidelį gabaliuką tešlos ir tarp rankų pasidaryti paplotėlius, į kurių vidų dėti obuolių skiltelę ir gražiai užapvalinti kampus. Dėti bandeles į kepimo indą (aš naudoju keksiukų formeles, tuomet kyla labiau į viršų, o ne į šonus). Bandeles pabarstyti cinamonu, patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 25 minutes 180 0C orkaitėje.

» Rašyti komentarą