Barankėlės
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 700 gramų
- Kondensuotas pienas, indelis, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, 50 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 pakelis
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska
- Kiaušinių tryniai, 3 vienetai
- Aguonos
Gaminimo instrukcija:
Dedam į dubenį kiaušinius, sutirštintą pieną, minkštą sviestą, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti. Tada dedam miltus. Tešla turi būti minkšta, nors vis tiek bus šiek tiek lipni – taip ir reikia.
Nuo tešlos „atplėšti“ graikinio riešuto dydžio gabaliuką, rankomis suformuoti virvutę 1 cm storio ir sujungti jos galus. Štai ir gavosi barankėlė :)
Vieną trynį sumaišyti su aguonomis (1-2 šaukšteliai). Barankėlę dedam ant delno, kitos rankos pirštais atsargiai tepam aguonų masę ir dedam ant kepimo popieriaus.
Kepti 200-210 laipsnių temperatūroje apie 15-17 min.
Man gavosi 125 barankėlės :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-04-08 20:48
Koks skirtumas ar saldus ar ne
2011-11-06 14:10
o kokio reikia kondensuoto pieno ar saldaus ar nesaldaus??
2010-10-29 14:27
galima iskocioti tesla,tada su puodeliu padaryti apskritima,o viduriuka su kamsteliu nuo butelio isspaust,be vargo ir greit gaunasi baronkyte
2010-06-25 12:20
,labai patiko,achiu uz receptuka
2019-01-21 17:32