Barankėlės

Barankėlės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 700 gramų
  • Kondensuotas pienas, indelis, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
Aptepimui:
  • Kiaušinių tryniai, 3 vienetai
  • Aguonos
Gaminimo instrukcija:
  1. Dedam į dubenį kiaušinius, sutirštintą pieną, minkštą sviestą, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti. Tada dedam miltus. Tešla turi būti minkšta, nors vis tiek bus šiek tiek lipni – taip ir reikia.

  2. Nuo tešlos „atplėšti“ graikinio riešuto dydžio gabaliuką, rankomis suformuoti virvutę 1 cm storio ir sujungti jos galus. Štai ir gavosi barankėlė :)

  3. Vieną trynį sumaišyti su aguonomis (1-2 šaukšteliai). Barankėlę dedam ant delno, kitos rankos pirštais atsargiai tepam aguonų masę ir dedam ant kepimo popieriaus.

  4. Kepti 200-210 laipsnių temperatūroje apie 15-17 min.

    Man gavosi 125 barankėlės :)

» Rašyti komentarą
» Komentarai
gita
2019-01-21 17:32
o be kiausiniu neiseitu

Kokio
2015-04-08 20:48
Koks skirtumas ar saldus ar ne
kristina
2011-11-06 14:10
o kokio reikia kondensuoto pieno ar saldaus ar nesaldaus??
daiva
2010-10-29 14:27
galima iskocioti tesla,tada su puodeliu padaryti apskritima,o viduriuka su kamsteliu nuo butelio isspaust,be vargo ir greit gaunasi baronkyte
Zaneta
2010-06-25 12:20
,labai patiko,achiu uz receptuka