Baravykų salotos "Margos" su majonezu
- Baravykai, virti, 740 gramų
- Svogūnų laiškai, 2 pundeliai
- Morkos, 360 gramų
- Bulvės, 400 gramų
- Majonezas, VILNIUS, 500 gramų
- Agurkai, švieži ilgavaisiai , 1 vienetas
- Petražolės, 1 pundelis
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Aliejus, 100 mililitrų
- Pipirai, malti , 3 žiupsneliai
- Druska, 3 žiupsneliai
Bulves išverdame su lupenomis. Morkas išverdame. Kietai išverdame kiaušinius. Virtas bulves, morkas ir kiaušinius atvėsiname.
Grybus nuplauname, supjaustome smulkiais kubeliais. Grybus truputį pasūdome ir kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu apkepiname aliejuje.
Bulves nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
Morkas nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
Svogūnų laiškus nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome.
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus smulkiai sukapojame peiliu. Trynius taip pat susmulkiname.
Agurkus nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
Ant padėklo arba plokščios lėkštės statome torto formą be dugno (norint mažesnių porcijų, reikia naudoti mažesnį formavimo žiedą). Dedame pirmą sluoksnį iš virtų bulvių, aptepame majonezu.
Antras sluoksnis iš žalių svogūnų laiškų. Vėl aptepame majonezu.
Trečias sluoksnis iš agurkų. Aptepame majonezu.
Ketvirtas sluoksnis iš baravykų, apkeptų su svogūnais. Majonezu tepti šio sluoksnio nereikia.
Ant grybų dedame penktą sluoksnį iš susmulkintų kiaušinių baltymų. Aptepame majonezu.
Šeštas sluoksnis virtų morkų. Aptepame majonezu.
Viršutinis sluoksnis iš smulkiai sutrintų kiaušinių trynių. Puošiame petražolėmis.
1 valandą palaikome šaldytuve, kad subręstų. Tada atsargiai nuimame formą ir patiekiame.
2015-04-28 11:38