Baravykų salotos su padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Druska
- Baravykai, ar pievagrybiai, 100 gramų
- Citrinų sultys
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Majonezas, 200 gramų
- Juodieji pipirai, malti
- Garstyčios, padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, pjaustyti laiškai, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus
Gaminimo instrukcija:
Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
» Rašyti komentarą
» Komentarai