Barščiai su ausytėmis

Barščiai su ausytėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, 2 litrai
  • Burokėliai, 3 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Petražolės, šakelė, 1 vienetas
  • Lauro lapai, lapai, 2 vienetai
  • Druska
  • Grybai, džiovinti, 5 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Grybai užpilami šaltu vandeniu, 2—3 valandas mirkomi, paskui išimami iš vandens, dar gerai nuplaunami. Sunka paliekama nusistoti, viršus atsargiai nupilamas, drumzlės išpilamos. Sunka užvirinama, įdedama morka, svogūnas, grybų, petražolės šaknelė, įmetama lauro lapų, verdama ant mažos ugnies. Nevirti burokėliai sutarkuojami stambiai, apšlakstomi citrinos rūgštimi ar actu, pakepinami aliejuje, sudedami į verdamą sunką. Verdama apie valandą. Sultinys perkošiamas. Grybai nuplaunami, svogūnas smulkiai sukapojamas, pakepinamas aliejuje, viskas sumalama mėsmale. Iš miltų ir vandens užminkoma tešla, plonai iškočiojama ir daromos ausytės ar maži virtinukai. Įdarui sunaudojami malti paruošti grybai. Ausytės išverdamos pasūdytame vandenyje ir sudedamos į burokėlių sultinį. Jos ar virtinukai gali būti kepami ir aliejuje, tuo atveju paduodami atskirai.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Julija
2009-03-02 17:13
labai skanus ir lengvai ruosiamas