Basturma

Basturma
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aviena, 800 gramų
  • Svogūnai, laškai, 2 vienetai
  • Actas, 1 valgomasis šaukštas
  • Taukai (kiaulių), 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Svogūnai, laškai, 100 gramų
  • Kvapieji pipirai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Mėsą supjaustykite kuo platesnėmis juostomis (iš 800 g kumpio arba nugarinės turėtų išeiti 4 juostos), lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais, pašlakstykite actu, atskiestu 2 šaukštais vandens, ir sumaišę su žiedeliais pjaustytais svogūnais 3-4 valandas palaikykite šaltai.
Ant kiekvienos juostos dėkite griežinėliais pjaustytų pomidorų, svogūnų, sukite jas pailgais ritinėliais ir užvėrę ant atskirų iešmelių kepkite virš karštų anglių, retkarčiais patepdami taukais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
vv
2016-03-15 17:28
ko gero autorius susimaišė su kitu patiekalu, cia kazkas ne taip
Virginijus
2015-02-27 14:24
Šį receptą skaičiau kitame tinklapyje, kur buvo aprašytas avienos šašlykas.Tai akivaizdi klaida.
nika
2014-12-15 11:50
nesamone, ja juk dziovinti reikia
ndl
2014-10-02 12:19
jai cia basturnai, tai as jav prezidentas.
Arvydas Z
2012-11-02 21:16
... į apvoliojimo mišinį dar dedama paprikos: pagal skonį nuo saldžios iki labai aštrios...