Biramisu
- Sausainiai, Savoiardi („damų pirštelių“), 250 gramų
- Sūris, maskarponė, 500 gramų
- Kiaušiniai, (tryniai), 4 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Kava, juoda, 200 mililitrų
- Alus, 200 mililitrų
- Kakava, milteliai, 6 valgomieji šaukštai
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi kol masė taps balta. Sudėti maskarponę ir dar kartą išplakti. Alų užvirinti, supilti kavą ir keletą minučių pavirti (mėgstantiems saldžiau įberti maždaug 2 šaukštus cukraus). Skystį supilti į plačią lėkštę, kurioje bus mirkomi sausainiai. Pasiruošti platų, gilų, stačiakampio formos indą (25x30 cm), kuriame bus ruošiamas desertas. Dviem pirštais imti sausainį, jį laikyti horizontaliai. Sausainio apačią vos 1,5 - 2 sekundėms mirktelti (sausainis turi tik šiek tiek sudrėkti, bet nepersisunkti) ir dėti į pagrindinį indą. Šitaip mirkytais sausainiais iškloti visą indo dugną. Ant sausainių, tepti storą sluoksnį maskarponės kremo ir gausiai apibarstyti kakava. Viską kartoti tol, kol gaunami du sausainių, kremo, kakavos sluoksniai. Desertą uždengti ir padėti į šaldytuvą maždaug 6 valandoms.
Skanaus!
2014-12-17 19:30
2014-12-17 14:04
2015-02-10 14:22