Biskvitinis, purus uogų pyragas
- Uogos, šviežių arba šaldytų, 450 gramų
- Miltai, 250 mililitrų
- Cukrus, 200 mililitrų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Vanilinis cukrus, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Migdolų ekstraktas, nebūtina, 3 lašai
Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, persijojame 1 kartą.
Kitame inde įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu ~5 - 6 minutes, kol masė pabaltuoja ir pasidaro labai puri. Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus, ir išplakame tešlą iki vientisos masės.
Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą. Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Pyragą kepame ~35 - 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.