Biskvitinis, purus uogų pyragas

Biskvitinis, purus uogų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Uogos, šviežių arba šaldytų, 450 gramų
  • Miltai, 250 mililitrų
  • Cukrus, 200 mililitrų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Vanilinis cukrus, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Migdolų ekstraktas, nebūtina, 3 lašai
Gaminimo instrukcija:
  1. Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, persijojame 1 kartą.

  2. Kitame inde įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu ~5 - 6 minutes, kol masė pabaltuoja ir pasidaro labai puri. Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus, ir išplakame tešlą iki vientisos masės.

  3. Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą. Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę.

  4. Pyragą kepame ~35 - 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai