Biskvitinis vaisinis tortas
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Obuolių sultys, 0.5 stiklinės
- Želė, pakelis, 1 vienetas
- Grietinėlė, 35%, 0.5 litro
- Vanilinis cukrus, 20 gramų
- Vaisiai, įvairūs, 700 gramų
- Želatina, 1 valgomasis šaukštas
Kiaušiniai su cukrumi plakami mikseriu, kol masė pabąla ir sutirštėja. (Galima plakti plaktuvu, užstačius indą su plakama mase ant lėtai šildomo vandens puodo). Supilami miltai, atsargiai sumaišoma ir, supylus į aliejumi išteptą pergamentu išklotą formą, kepama nekarštoje orkaitėje. Iškepęs biskvitas ataušinamas, išimamas iš formos.
Vaisių želė ruošiama pagal instrukciją, kuri yra ant pakelio.
Vaisiai tortui gali buti įvairūs. Tinka šviežios braškės, avietės, gervuogės, vyšnios be kauliukų, taip pat konservuoti obuoliai, kriaušės, slyvos, braškės ir t. t.
Į tortinę formą dedamas biskvitas sudrėkinamas sultimis. Ant jo sudedami vaisiai ir užpilama dalimi jau pradedančios stingti želė. Atšaldoma.
Grietinėlė su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakama. Baigiant plakti, sudedama ištirpinta želatina. Pradedanti stingti grietinėlė supilama ant vaisių. Vėl užšaldoma. Tada supilama likusi želė.
Į nedidelį kiekį želė galima įpilti vyšnių sulčių ir užšaldyti plokščiame inde. Iš šios želė išpjaustomos gėlytės ir išdėliojamos ant grietinėlės sluoksnio, o paskui pilamas antrasis šviesios želė sluoksnis.
2013-06-15 16:34
2012-05-05 15:16
2011-10-29 19:57
2010-11-27 12:35
2014-04-30 23:57