Blynas su daržovėmis ir grybais Kūčioms

Blynas su daržovėmis ir grybais Kūčioms
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Pienas, avižų, 450 mililitrų
  • Sviestas, lydytas, 150 mililitrų
  • Aliejus, 50 mililitrų
  • Miltai, pilno grūdo, 300 gramų
  • Cukrus, 10 gramų
  • Druska, 10 gramų
  • Morkos, 150 gramų
  • Pievagrybiai, 300 gramų
  • Cukinija, 300 gramų
  • Pipirai, 5 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į maišymui skirtą indą sudėkite kiaušinius, cukrų ir druską. Viską gerai suplakite iki vientisos masės.

  2. Supilkite avižų pieną, plakite apie 2 minutes. Į suplaktą masę berkite persijotus pilno grūdo miltus ir plakite mažiausiu greičiu, kol išsimaišys miltai.

  3. Sumaišę, supilkite tirpintą (ne užvirintą) sviestą ir vėl didžiausiu greičiu plakite apie 5-10 minučių, priklausomai nuo tešlos kiekio. Kai masė bus išmaišyta, supilkite aliejų ir plakite dar apie 10-15 sekundžių.

  4. Vienam blynui ant keptuvės pilkite apie 150 g tešlos, ją gerai išskirstykite ant keptuvės paviršiaus. Kepkite apie minutę, tuomet blyną apverskite ir kitą jo pusę kepkite apie 30-40 sekundžių.

  5. Įdaras gaminamas atskirai. Į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi suberkite 2-3 milimetrų storio žiedais supjaustytas morkas, nuolat maišykite. Kai morkos apkeps, sudėkite pievagrybius.

  6. Viską sumaišykite ir kepkite, kol paskrus pievagrybiai. Tuomet sudėkite 5 milimetrų storio pusžiedžiais supjaustytą cukiniją, sumaišykite ir viską trumpai apkepkite. Kepimo pabaigoje suberkite druską ir juodus grūstus pipirus.

  7. Viską kepkite ne žemesnėje nei 80 laipsnių temperatūroje. Paruošę įdarą, pilkite jo ant blyno, blyną sulankstykite trikampėliu.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Mama
2015-12-23 21:00
Atrodo skaniai