Blyneliai su kremu

Blyneliai su kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Kiaušiniai, ne narvuose užaugintų vištų, 3 vienetai
  • Pienas, 0.4 litro
  • Alus, kvietinis, 0.1 litro
  • Druska, 3 gramai
  • Cukrus, 30 gramų
  • Aliejus, neutralaus skonio
Gaminimo instrukcija:

Kremui papildomai:
Cukrus, 125 g.
Miltai, 50 g.
Kiaušinių tryniai (ne narvuose užaugintų vištų), 3 vnt.
Vanilės ankštis, 1 vnt.
Pienas, 0,5 l.

Blyneliai:

Miltus supilti į indą, suformuoti “šulinį” ir į jį lėtai supilti pieną. Kiaušinius su cukrumi išplakti, supilti į miltus ir išmaišyti. Kai tešla tamps vientisa, įpilti alyvuogių aliejaus ir alaus. Viską gerai išmaišyti. 30 min - 1 val įdėti į šaldytuvą.

Kremas:

Vanilės ankštį perpjauti pusiau. Cukrų, kiaušinius ir trynius sudėti į dubenį. Energingai maišyti, kol masė taps vientisa. Sudėti miltus ir vėl viską intensyviai maišyti iki vientisos masės. Pieną užvirti, įdėti vanilės ankštis. Kai pienas pašils, nuimti jį nuo ugnies ir maišant labai iš lėto pilti į bendrą masę. Viską perdėti į virimo puodą ir nuolat maišant kaitinti apie 5 minutes. Perdėti į vėsų indą, uždengti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą. Atvėsinti iki norimos temperatūros.


Iškepti blynelius, patiekti su kremu, papildomai galima pabarstyti cinamonu ar užpilti karamele. Skanaus!

Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu: www.ciopciop.lt

Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą
» Komentarai
kristijonas
2012-10-10 16:08
manau geras receptas tik nezinau del alaus....
Ugnė
2012-09-12 14:20
geras receptas!