Blyneliai su varške
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Vanduo, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Aliejus
- Druska
- Vanilinis cukrus
- Varškė, 500 gramų
Į miltus sudedami 2 kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant blyneliai dar apkepinami.
Įdarui: varškė pertrinama ir sumaišoma su 2 kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų.
2016-12-20 07:25
2016-02-27 13:33
2015-09-18 16:37
2014-11-16 15:20
2017-03-03 21:04
Lietuvos