Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
- ZIGMO šaltai rūkyta lašišos filė, 400 gramų
- Jogurtas, 100 gramų
- Pienas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Miltai, 100 gramų
- Ciberžolė, 1 vienetas
- Varškė, 100 gramų
- Žirneliai, 200 gramų
- Grietinėlė, 35%, 100 gramų
- Druska
- Sviestas, 50 gramų
Blynelių gaminimas: kiaušiniai išsukami, pilamas pienas, po truputį sudedami miltai ir ciberžolė. Viskas gerai išmaišoma. Keptuvėje išlydomas sviestas ir iškepami lietiniai blynai. Iškeptus blynelius reikia atvėsinti.
Kremo gamyba: grietinėlėje lėtai troškinami žirneliai 10 min., po to dedamas sviestas ir viskas gerai sutrinama trintuve.
Krapų aliejais gaminimas: krapai nuplikomi verdančiu vandeniu, užpilami aliejumi, actu, pagardinama druska bei pipirais. Trintuvu viskas labai gerai sutrinama.
Ant lietinio blyno tepamas varškės kremas, ant jo dedama lašiša ir susukama cilindro forma. Po to tvirtai įsukama į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve 2-3 val. Suktinukas supjaustomi griežinėliais ir sudedamas ant žirnelių kremo, šalia pilamas jogurtas ir pašlakstoma krapų aliejumi.