Bobutės duonos alus
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Apyniai, 1 sauja
- Cukrus, 1.5 kilogramo
- Vanduo, 15 litrų
- Mielės, 150 gramų
- Duona, džiovinta, truputį paskrudinta, juoda, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
Suberiame duona į indą ir užpilame 15 litrų verdančio vandens.
Šitą visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapus ir spalvą.
Kol aušta duona su 2 litrais vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystimas. Po 2 val. perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilu cukrų ir ataušinu iki kokių 25 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputį, kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, dangčiu ir apklojame užklotais. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, jei viskas gerai, pilame į bačkutę arba butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2018-06-23 12:51
ka geriau naudoti,cukraus gliukoze ar ruda cukru?
2017-05-10 09:58
Alus
2017-03-13 08:27
Kaikas jau ne alu gamina,o "BRASKE". Tokiu atveju reikia palaukti ilgiau ir supilti iAparaciuka,uzkurti ugnele ir lasinti velnio lasus.
2016-03-20 15:56
Be apiniu tikrai gautusi alus?duona reikia kepint?
2024-08-27 15:48