Bobutės duonos alus

Bobutės duonos alus
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apyniai, 1 sauja
  • Cukrus, 1.5 kilogramo
  • Vanduo, 15 litrų
  • Mielės, 150 gramų
  • Duona, džiovinta, truputį paskrudinta, juoda, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:

Suberiame duona į indą ir užpilame 15 litrų verdančio vandens.
Šitą visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapus ir spalvą.
Kol aušta duona su 2 litrais vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystimas. Po 2 val. perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilu cukrų ir ataušinu iki kokių 25 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputį, kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, dangčiu ir apklojame užklotais. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, jei viskas gerai, pilame į bačkutę arba butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Elena
2024-08-27 15:48
Kokios meles reikia nauduoti sausos ar šlapios?
jinai
2018-06-23 12:51
ka geriau naudoti,cukraus gliukoze ar ruda cukru?
Nerka
2017-05-10 09:58
Alus
Skaitytojas
2017-03-13 08:27
Kaikas jau ne alu gamina,o "BRASKE". Tokiu atveju reikia palaukti ilgiau ir supilti iAparaciuka,uzkurti ugnele ir lasinti velnio lasus.
valdas
2016-03-20 15:56
Be apiniu tikrai gautusi alus?duona reikia kepint?