Bobutės zrazai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Mėsa, malta, 500 gramų
- Bulvės, virtos, 1.5 kilogramo
- Svogūnai, 1 vienetas
- Miltai, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 50 gramų
- Aliejus
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Virtas bulves permalti mėsmale, supilti tirpintą sviestą, išmaišyti, berti miltus ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
svogūnus susmulkinti ir sudėti apkepti į įkaitintą aliejų. Kartų sudėti ir maltą mėsą. Kepinant, mentele pasmulkinti mėsytę. Pagardinti druska ir pipiriukais.
Iš bulvių masės formuoti paplotį, šaukštu dėti mėsos įdaro ir baigti formuoti blyną. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-07-17 12:44
Ponai, žemaičių blynai daromi su virta mėsa, o Bobutės zrazai
, mėsa žalia, tik pakepinta
, mėsa žalia, tik pakepinta
2015-12-18 16:14
Ir is vis kodel zemaiciu blynai, jei zemaitijoj tokiu nekepe, net nezinojo , o dzukijoj zinoma, tai gal dzuku blynai?
2015-07-30 16:37
Na jei Žemaičių blynus pradedam vadinti Zrazais. Tai zrazus kaip vadinti? Čeburėkais? Nereikia dviračio išradinėti ir nesamonių pavadinime rašynėti.
2015-07-30 14:19
Mano močiutės "kokorai" skanu
2021-11-18 20:21