Bobutės zrazai

Bobutės zrazai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mėsa, malta, 500 gramų
  • Bulvės, virtos, 1.5 kilogramo
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Miltai, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 50 gramų
  • Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Virtas bulves permalti mėsmale, supilti tirpintą sviestą, išmaišyti, berti miltus ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.

  2. svogūnus susmulkinti ir sudėti apkepti į įkaitintą aliejų. Kartų sudėti ir maltą mėsą. Kepinant, mentele pasmulkinti mėsytę. Pagardinti druska ir pipiriukais.

  3. Iš bulvių masės formuoti paplotį, šaukštu dėti mėsos įdaro ir baigti formuoti blyną. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Lina
2021-11-18 20:21
Kartais būna vadinami ,,Bulviniai zrazai"
Danutė
2017-07-17 12:44
Ponai, žemaičių blynai daromi su virta mėsa, o Bobutės zrazai
, mėsa žalia, tik pakepinta
Eli
2015-12-18 16:14
Ir is vis kodel zemaiciu blynai, jei zemaitijoj tokiu nekepe, net nezinojo , o dzukijoj zinoma, tai gal dzuku blynai?
Patricija
2015-07-30 16:37
Na jei Žemaičių blynus pradedam vadinti Zrazais. Tai zrazus kaip vadinti? Čeburėkais? Nereikia dviračio išradinėti ir nesamonių pavadinime rašynėti.
Inga
2015-07-30 14:19
Mano močiutės "kokorai" skanu