Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu

Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Brokoliai, 1 vienetas
  • Grietinėlė, 35%, 300 mililitrų
  • Pievagrybiai, 250 gramų
  • Bolivinė balanda, 200 gramų
  • Morkos, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Paprika, 1 vienetas
  • Žalumynai, 1 žiupsnelis
  • Parmezano sūris, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Bazilikas, 1 žiupsnelis
  • Citrininiai pipirai, 1 žiupsnelis
Kepimui:
  • Sviestas, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Bolivinę balandą suberti į verdantį vandenį (santykiu 1:2) ir virti ~ 20 minučių. Palikti šiek tiek atvėsti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto ir pabarstyti druska.

  2. Svogūną, morkas, papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti su sviestu keptuvėje, kol suminkštės. Suberti susmulkintą brokolį bei pievagrybius, kelias minutes patroškinti įpylus į keptuvę šiek tiek vandens.

  3. Į keptuvę su padažu supilti riebią grietinėlę, pagardinti druska, pipirais, baziliku, ypač puikiai tinka citrinpipiriai. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aštrių čili prieskonių. Kai grietinėlė pradės virti, padažas baigtas. Juo užpilkite bolivinę balandą lėkštėje. Ant viršaus užberkite šviežių petražolių ar kitų žalumynų, užtarkuokite parmezano.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą