Boquerones en vinagre (kilkė acte)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Petražolės
- Česnakas, 5 skiltelės
- Šprotai, 1 kilogramas
- Druska, 2 valgomieji šaukštai
- Actas, vyno, 100 gramų
- Alyvuogių aliejus, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
1. Nuplauname ir išvalome žuveles (pradedame nuo galvos ir ištraukiame visą stuburą taip jos valosi geriausiai)
2. Išvalytas žuvis sudedame į vandenį ir supilame druską.
Palaikome sudytame vandenyje porą valandų. Išimame ir sudedame žuvis išskleistas gražiai į kokį patogų indą.
3. Supjaustome smulkiai česnaką ir petražoles.
4. Supilame actą, aliejų, česnaką ir petražoles į vieną indą, gerai išmaišome ir supilame ant žuvyčių.
5. Paruoštas žuvytes uždengeme ir paliekame 24 val.
Po 24 val. jos bus išmarinuotos ir paruoštos valgyti :) Ispaniska užkanda prie alaus ar šiaip.
Skanaus
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-12-22 17:30
ir dar tokios zuvies kaip kilke nelabai yra lietuvoje juk jura tai skirtinga kur baltijos juroje pagauta zuvis ir kur Ispanijoje didelis skirtumas nebent gauti jau marinuota is Ispanijos
Cia tiek daug zuvies rusiu kad baisu
Gal kas ragavo pvz: gambas, mejillones,pulpo.....
Cia tiek daug zuvies rusiu kad baisu
Gal kas ragavo pvz: gambas, mejillones,pulpo.....
2010-12-22 17:21
atkreipau demesi kad petrazoles nesideda, dedasi kitas prieskonis kurio lietuvoje nera
2010-12-22 17:19
na cia tai teisybe ne viena karta teko ragauti prie alaus ispanisko
2010-06-11 10:21
skanu,be to,labai teisingai aprasyta.
2010-12-23 10:36