Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 360 gramų
- Dansukker ekologiškas cukrus, 270 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Pienas, 200 mililitrų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Braškės, 100 gramų
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kreminis sūris, 300 gramų
- Cukrus, 300 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Citrinos, 0.5 vieneto
- Braškių uogienė, 3 valgomieji šaukštai
- Braškių milteliai, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 16
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Ištirpinkite sviestą.
Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
Ruošiame glaistą: iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
Keksiukus padenkite glaistu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-10-20 15:14