Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 360 gramų
  • Dansukker ekologiškas cukrus, 270 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Braškės, 100 gramų
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Glajui:
  • Kreminis sūris, 300 gramų
  • Cukrus, 300 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Braškių uogienė, 3 valgomieji šaukštai
  • Braškių milteliai, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

  2. Ištirpinkite sviestą.

  3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.

  4. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.

  5. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.

  6. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.

  7. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)

  8. Ruošiame glaistą: iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.

  9. Keksiukus padenkite glaistu.

Porcijų skaičius: 16
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kažkas kažkur kažkada
2016-10-20 15:14
Dar nežinau gaminti bet ir Ingrida entuziastų atrodo skaniai