Braškiniai kondensuoto pieno ledai
- Grietinėlė, 35%, 500 mililitrų
- Braškės, šaldytų ar šviežių, 450 gramų
- Kondensuotas pienas, 397 gramai
Jei naudosite šaldytas braškes, tuomet jas atitirpdinkite ir nuvarvinkite skystį.
Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu mikseriu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplaka grietinėlė turi nekristi nuo mikserio šluotelių, tad pabaigoje plakimo vis patikrinkite grietinėlės standumą.
Braškes sutriname blenderiu arba šakute.
Su šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome braškių tyrę. Masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus. Aš naudojau metalinę pailgą formą aukštais kraštais. Jei norite ant viršaus galite uždėti braškių gabalėlių. Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt. Galite ledus skanauti ir po 3-4 h, tik tuomet jie dar bus kiek minkštoki. Ledus galite šaldyti ir atskirose, nedidelėse formelėse, taip jie greičiau sustengs. Braškių tyrę galite tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tuomet, kai ledai sustengs, gausite gražias braškių tyrės linijas.