Braškiniai ledai
- Braškės, 500 gramų
- Grietinėlė, 35%, 300 mililitrų
- Cukrus, 150 gramų
- Grietinėlė, 150 mililitrų
- Kiaušinių tryniai, 3 vienetai
- Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
Braškes, 35 gr. cukraus ir citrinos sultis dedame į blenderį ir 2-3 paspaudimais susmulkiname taip, kad liktų maži braškių gabaliukai (jei jų nenorite - suplakite iki vientisos tyrelės). Pastatome į šaldytuvą.
Į puodą pilame pusę grietinėlės 35-36 %, visą grietinėlę 10-12 %, likusį cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus.
Tuomet paliekame 10-15 min. atvėsti arba tiesiog kelias minutes intensyviai pamaišykite ir mišinys pakankamai atvės.
Dubenyje išplakame trynius (apie 2 min.)
Šiltą grietinėlės/cukraus mišinį po truputį pilame į išplaktus trynius nuolat maišydmi.
Tuomet kiaušinių/grietinėlės mišinį pilame atgal į puodą, ir ant vidutinės ugnies nuolat nuo dugno maišydami kaitiname apie 10-12 min., kol masė pradės tirštėti (mano buvo kiek tirštesnė, nei kisielius).
Į gilų dubenį supilame likusią pusę grietinėlės. Per sietelį į ją pilame karštą mišinį, išmaišome. Beriame vanilinį cukrų. Dedame braškes.
Viską išmaišome iki vientisos masės ir statome į šaldytuvą visiškai atvėsti (kai sudėjau šaltas braškes, mano ledų masė buvo pakankamai atvėsusi, tad iš karto stačiau į šaldytuvą).
Kai šaldytuve atvėsta - statome su tuo pačiu dubeniu į šaldymo kamerą.
Po 2 val. išplakame ledus mikseriu. Vėl šaldome 2 val. kameroje.
Tuomet dar kartą išplakame mikseriu. Dabar supilame viską į indą, kuriame šaldysime ledus ir paliekame sustingti (geriaus per naktį). Skanaus!
2016-06-16 16:42