Braškių tortas
- Braškės, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 120 gramų
- Vanilinis cukrus
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė, 40% riebumo, 700 gramų
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
Biskvitas:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių putų. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Tada sumaišyti su tryniais ir išmaišyti.Galiausiai po truputi sudėti baltymus. Kepti 200°C temp. apie 15 - 20 min. (priklauso nuo orkaitės). Iškepusį ir atvėsusį perpjauti į dvi dalis.Kremas:
Į indą sudėti grietinę, cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Plakti su elektriniu plakikliu iki kol pasidarys kremas. Bet plakti neskubant, kad nepasidarytu sviestas.Sluoksniavimas:
Biskvito nesulaistome. Grietinė turėtu susigerti į biskvitą. Ant biskvito tepame kremą, dedame braškes, vėl biskvitas, tepame kremą ir dedame braškes. Surinktą tortą paliekame kambario temperatūroje, kad susigertų grietinė. Sekančią dieną galima valgyti :) Gaivaus torto :)
2014-07-09 14:31
2014-07-09 15:45