Braškių uogienė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Braškės, 1 kilogramas
- Vanduo, 1 stiklinė
- Cukrus, 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-06-22 14:08
Dar vienas uogienes(ypac tinka braskems)virimas:imti uogas,nuplauti,nuvarvinti,sluoksniuoti su cukrumi (cukraus nuo 0,5iki 1kg vienam kg uogu),ir palaikyti kol atsiras sirupo,galima atsargiai pmaisyti.Geriausia laikyti 12-ar 24 val ,bet vesiau,net saldytuve tinka,kad neprarugtu.Paskum puoda ar dubeny (emaliuota)deti ant virykles,uzvirinti,pavirti 3-5 min ir atvesinti.Dar karta uzvirinti,pavirti panasiai ir vel atvesinti.Trecia karta uzvirus ir pavirus vel tiek pat minuciu,ispilstyti y sterilius
2013-08-21 16:32
jokio vandens nereikia pilti į braškių uogienę!!!
2013-08-09 22:17
Pirmiausia pamačiau nuotrauką ir pagalvoju, kad man labai patiktų. Tačiau receptas visiškai neatitinka šios nuotraukos, o rekomenduotos uogienės receptas man žinomas nuo senovės ir jau labai atsibodęs.
2013-07-01 12:36
norejau paklausti ant 3kg braskiu kiek rekomenduojate deti cukraus?
2017-07-02 19:58