Braziliškas keksas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sviestas, tirpintas, 250 gramų
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Razinos, džiovintos, 0.5 stiklinės
- Lazdyno riešutai, smulkinti, 0.5 stiklinės
- Vyšnios, šviežios arba uogienė, 0.5 stiklinės
- Citrinos, žievelė, tarkuota, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai