Braziliškas saldėsis "Maria Mole"
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Želatina, 6 arbatiniai šaukšteliai
- Vanduo, 100 mililitrų
- Kokoso drožlės, 100 gramų
- Citrinos rūgštis, (pagal skonį)
Želatiną išbrinkinkite vandeny ir ištirpinkite. 20x20cm formą išklokite maistine plėvele ir perbraukite aliejuotu delnu. Formos dugną pabarstykite kokosų drožlėm.
Kambario temperatūros baltymus išplakite iki standžių putų, supilkite cukrų ir dar paplakite, kol ištirps cukrus. Plakant ,plona srovele, supilkite ištirpintą ir atvėsintą želatiną, supilkite kvapus ir citrinos rūgštelę bei viską gerai išplakite iki standžių putų.
Gautas putas supilkite į paruoštą formą, viršų išlyginkite ir apibarstykit kokosų drožlėm bei padėkit į šaldytuvą,kad sustingtų.
Sustingus, ant formos uždėkite lentutę ir ant jos išverskite putėsius. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Skanu ir ne per saldu. Skonis primena paukščių pieną. Desertą labai tinka mirkyti šokolade.
Skanaus.
2014-09-08 19:44
2014-11-26 18:13