Briediena iš Rietavo dvaro virtuvės

Briediena iš Rietavo dvaro virtuvės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Briediena, 2 kilogramai
  • Kiauliena, lašiniai arba šoninė, 500 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Gvazdikėliai, 4 vienetai
  • Kadagio uogos
  • Raudonas vynas, 1 stiklinė
  • Druska
  • Kalendra
  • Mairūnas
  • Sidabražolė
  • Gudobelė
  • Šermukšnis
  • Obelių aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Briedieną supjaustykite į stambius gabalus išilgai ir prismaigstykite lašinių ar šoninės juostelių. Paruoštus mėsos gabalus užpilkite išvirtu ir ataušintu prieskonių marinatu. Marinuokite apie parą.

  2. Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje ir , išėmę (nuvarvinę), kepsnius apkepkite iš visų pusių ant didelės ugnies.

  3. Apkeptus kepsnius sudėkite į prikaistuvį , išklotą lašinių juostelėmis ir svogūnų griežinėliais, dėkite 3 - 5 citrinos griežinėlius,kelias kadagio uogas, 2 - 4 gvazdikėlius. Kaitinkite, kol kepsniai paraus, o tada apšlakstykite viską raudonu vynu. Labai tinka patiekti su virtomis pupomis ar šparagais.



    Šį receptą radau "TV savaitė" žurnale, tačiau yra įvairių šio patiekalo improvizacijų. Recepte nurodyta, jog kepsniai apkepami ant ugnies, tačiau šiais laikais ne visada ir ne kiekvienas turi galimybę virtuvėje pasinaudoti atvira liepsna, tad teko improvizuoti ir ,manau, kad improvizacijos puikiai pasiteisino, nes kepsnys iš tiesų buvo nepakartojamo skonio.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai