Brusketa su rikotos sūriu ir keptais pomidoriukais
- Duona, ciabatta, 4 riekės
- Česnakas, 1 skiltelė
- Sūris, kietasis (parmezano), 20 gramų
- Sūris, rikotos, 100 gramų
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Čiobreliai, švieži, šakelė, 1 vienetas
- Citrinos, (ketvirtis citrinos), 0.25 vieneto
- Pomidorai, vyšniniai, 100 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Čiobreliai, džiovinti, ketvirtis šaukštelio
- Džiovintas raudonėlis, džiovinti, ketvirtis šaukštelio
- Bazilikas, džiovinti, ketvirtis šaukštelio
- Druska
- Pipirai
Pomidoriukus perpjauti pusiau, išdėlioti ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos. Apšlakstyti 1 valg.šaukštu alyvuogių aliejaus, užbarstyti džiovintų čiobrelių, raudonėlių ir bazilikų, druskos bei pipirų.
Kepti iki 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 20 minučių arba įkaitintoje iki 100 °C temp. 1 valandą (žemesnėje temperatūroje kepti pomidoriukai išlieka sultingesni).
Česnaką nulupti, susmulkinti, sumaišyti su 1 valg.šaukštu alyvuogių aliejaus. Duonos riekeles išdelioti ant skardos, patepti aliejumi su česnaku, paskaninti druska ir pipirais.
Kepti iki 220 °C temp. įkaitintoje orkaitėje įjungus griliaus funkciją 5 minutes, kol duona lengvai apskrus. Išimti iš orkaitės ir ant viršaus iškart užtarkuoti ant viršaus parmezano sūrį.
Rikotos sūrį sumaišyti su grietine, šviežių čiobrelių lapeliais, druska, pipirais ir įspausti į mišinį citrinos sultis.
Ant pakeptos duonos užtepti rikotos sūrio mišinį ir uždėti ant viršaus keptus pomidoriukus.
Skanaus!