Brusketa su rikotos sūriu ir keptais pomidoriukais

Brusketa su rikotos sūriu ir keptais pomidoriukais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Duona, ciabatta, 4 riekės
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Sūris, kietasis (parmezano), 20 gramų
  • Sūris, rikotos, 100 gramų
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Čiobreliai, švieži, šakelė, 1 vienetas
  • Citrinos, (ketvirtis citrinos), 0.25 vieneto
  • Pomidorai, vyšniniai, 100 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Čiobreliai, džiovinti, ketvirtis šaukštelio
  • Džiovintas raudonėlis, džiovinti, ketvirtis šaukštelio
  • Bazilikas, džiovinti, ketvirtis šaukštelio
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidoriukus perpjauti pusiau, išdėlioti ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos. Apšlakstyti 1 valg.šaukštu alyvuogių aliejaus, užbarstyti džiovintų čiobrelių, raudonėlių ir bazilikų, druskos bei pipirų.

  2. Kepti iki 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 20 minučių arba įkaitintoje iki 100 °C temp. 1 valandą (žemesnėje temperatūroje kepti pomidoriukai išlieka sultingesni).

  3. Česnaką nulupti, susmulkinti, sumaišyti su 1 valg.šaukštu alyvuogių aliejaus. Duonos riekeles išdelioti ant skardos, patepti aliejumi su česnaku, paskaninti druska ir pipirais.

  4. Kepti iki 220 °C temp. įkaitintoje orkaitėje įjungus griliaus funkciją 5 minutes, kol duona lengvai apskrus. Išimti iš orkaitės ir ant viršaus iškart užtarkuoti ant viršaus parmezano sūrį.

  5. Rikotos sūrį sumaišyti su grietine, šviežių čiobrelių lapeliais, druska, pipirais ir įspausti į mišinį citrinos sultis.

  6. Ant pakeptos duonos užtepti rikotos sūrio mišinį ir uždėti ant viršaus keptus pomidoriukus.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą
» Komentarai