Bulgariškas avienos ragu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Aviena, 600 gramų
- Svogūnai, 10 vienetų
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Juodieji pipirai, malti, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Jogurtas, 1 stiklinė
- Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
- Aitrioji paprika, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinų sultys, 20 gramų
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Petražolės
- Krapai
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
Gaminimo instrukcija:
Mėsa supjaustoma dideliais gabalais ir sudedama į verdantį vandenį (vanduo turi apsemti visą mėsą), kartu suberiami pipirai, sumetami lauro lapeliai. Verdama ant mažos ugnies. Netrukus sudedami svogūnai. Kai nuverda pusė vandens, sultinys perkošiamas. Truputyje atvėsusio sultinio išleidžiami miltai, supilamas jogurtas, viskas gerai išsukama ir užvirinama. Į užvirintą masę sudedama mėsa ir svogūnai. Puodą nukėlus nuo ugnies, troškinys truputį pravėsinamas. Prieš patiekiant, jis uždaromas su citrinos sultimis suplaktais tryniais ir sumaišomas su sviestu, sumaišytu su raudonaisiais pipirais ir druska. Petražolės ir krapai smulkiai supjaustomi ir užberiami ant troškinio. Troškinys patiekiamas karštas. Patiekalui tinka ir ėriuko mėsa.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-06-17 12:32