Bulka "Pynutė"
- Jogurtas, natūralus, 250 gramų
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Pienas, 50 mililitrų
- Vanduo, 50 mililitrų
- Mielės, sausos, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 60 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Medus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kalendra, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kvietiniai miltai, 4.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
Jogurtas sumaišomas su citrinos sultimis ir paliekamas 10 minučių. Tuo pačiu metu kitame dubenyje sumaišomas šiltas pienas ir vanduo, ištirpinama medus ir sumaišomas su mielėmis ir paliekamas 10 minučių, kad ištirptų mielės.
Sviestas sušildomas iki kambario.
Į jogurtą įmušamas kiaušinis ir lengvai išmaišoma. Tada pridedamas mielių mišinys, dar kartą išmaišoma.
Supilama 2 puodeliai miltų, druska, kalendra, maišoma iki vientisos masės ir tada įdedamas sviestas. Sudedami likusieji miltai ir tešla minkoma 10 minučių.
Į dubenėlį įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir į jį įdedama tešla. Aliejuje apviolota tešla suvyniojama į kepimo popierių ir dedama į šaldytuvą per naktį (tešla turi būti šaldytuve 8 val, galima laikyti ir 24 val).
Kai tešla pastovi, ji padalinama į tris dalis ir kiekviena dalis iškočiojama su riebaluotomis rankomis ir visos supinamos į kasą.
Bulka dedama į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, ir apdengiama iš viršaus kepimo popieriumi, dar apdengiama rankšluosčiu ir paliekama 2-3 valandoms pakilti.
Antrasis kiaušinis išplakamas, galima kartu su pienu. Šiuo plakiniu aptepama bulka ir apibarstoma aguonomis.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C ir kepkite kol gražiai paruduos, o vidus bus iškepęs
2014-02-05 20:15
2011-11-30 16:10
2011-11-12 20:48
2011-07-21 20:41
2017-07-06 22:14