Bulviniai blynai iš bulvių košės su faršu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 1.5 kilogramo
- Prieskoniai, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Mėsa, malta (kokią mėgstat), 500 gramų
- Aliejus, (kepimui), 200 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Bulves išverdame, nukošiame, sutriname (galime sumalti). Pagardiname prieskoniais ir vienu kiaušiniu, gerai išmaišome. Įmaišome krakmolą.
Faršą pasiruošiam kaip kotletams (sumaišome su prieskoniais likusiu kiaušiniu, galima pridėti mėgstamų priedų).
Formuojame kaip žemaičių blynus. Kepame gerai įkaitusiuose riebaluose (aliejaus turi būti tiek kad apsemtų pusę blyno). Kepam ant vidutinės ugnies, kad spėtų ir vidus iškepti.
Pagardiname mėgstamais preidais kaip prie cepelinų ar tų pačių žemaičių. (grietinė, spirgučiai..).
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai