Bulvinis paršelis Kalėdoms

Bulvinis paršelis Kalėdoms
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiauliena, 300 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai
Tešlai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Druska
  • Miltai, 1 stiklinė
Aptepimui:
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves išvirti ir sutrinti. Išmaišyti su 1 kiaušiniu, druska ir miltais. Gautą tešlą palaikyti šaldytuve 30 minučių.

  2. Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir apkepti keptuvėje. Įmaišyti prieskonius, pakepintą svogūną.

  3. Pasilikti nedidelį gabalėlį bulvių tešlos.

  4. Iš likusios tešlos suformuoti lakštą. Ant jo sudėti įdarą ir du virtus kiaušinius, perpjautus per pusę. Suformuoti paršelio formą taip, kad liktų įdaras viduje. Iš likusios tešlos suformuoti ausis, kojas, uodegėlę.

  5. Išplakti likusį kiaušinį ir aptepti juo paršelį.

  6. Į akių vietas įspausti pipirų žirnelius.

  7. Kepti 180°C l orkaitėje 30 min. Uždenkite paršelį folija, kad viršus per daug neapdegtų.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Gabrielė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Adulija
2014-10-19 11:03
kaskaip i paršelį nelabai panašu, čia kaškoks šuniukas pagal jūsų nuotrauką. Šis receptas yra rusiškuose tinklapiuose, taip pat žurnale "Lietuviški valgiai" tad prieš darydama pasižiūrekite kaip daromas paršelis o ne šuniukas.