Bulvinis pyragas

Bulvinis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Graikiniai riešutai, 100 gramų
  • Bulvės, virtos, 5 vienetai
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
  • Margarinas, 200 gramų
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kondensuotas pienas, 100 gramų
  • Migdolai, esencija
  • Uogienė, tiršta, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Bulves nulupti ir sutarkuoti stambia trintuve.
Sviestą, kiaušinių trynius išsukti iki purumo su cukrumi.
Sudėti tarkuotas bulves, kapotus riešutus, tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišyti. Miltus su kepimo milteliais persijoti ir išmaišyti su bulvėmis. Baltymus standžiai suplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Paruoštą tešlą pilti į sviestu pateptą, džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą ir kepti maždaug 1 val.
Iškepusį pyragą atvėsinti, perpjauti į dvi dalis, pašlakstyti citrinos sultimis.
Minkštą sviestą ištrinti su kondensuotu pienu, įlašinti kelis lašus migdolų esencijos.
Vieną dalį pyrago aptepti uogiene, po to kremu ir uždengti antra dalimi.
Viršų aptepti likusiu kremu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai