Bulvinukai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Manų košė, 1 stiklinė
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
300 g bulvių išsivirti su lupena. Likusias bulves nuskusti ir sutarkuoti su tarkavimo mašina. Per marlę nukošti visą gautą skystį. Kai skystis nusistovi, jį nupilti, o ant dugno likusį krakmolą sudėti į bulvių masę.
Į sutarkuotų bulvių masę dedame išvirtas, nuluptas ir per mėsmalę sumaltas virtas bulves, taip pat išvirtą manų košę (ji turi būti ypač kietai išvirta), mušame kiaušinį, įdedame krakmolo, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Formuojame rutuliukus ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Virti apie 20 minučių.
Patiekti su grietine, sviestu, kepintais svogūnais ar spirgučiais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai