Bulvinukai

Bulvinukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Manų košė, 1 stiklinė
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. 300 g bulvių išsivirti su lupena. Likusias bulves nuskusti ir sutarkuoti su tarkavimo mašina. Per marlę nukošti visą gautą skystį. Kai skystis nusistovi, jį nupilti, o ant dugno likusį krakmolą sudėti į bulvių masę.

  2. Į sutarkuotų bulvių masę dedame išvirtas, nuluptas ir per mėsmalę sumaltas virtas bulves, taip pat išvirtą manų košę (ji turi būti ypač kietai išvirta), mušame kiaušinį, įdedame krakmolo, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Formuojame rutuliukus ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Virti apie 20 minučių.

  3. Patiekti su grietine, sviestu, kepintais svogūnais ar spirgučiais.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą