Bulvių apkepas su vištienos faršu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištiena, faršas, 600 gramų
- Druska
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlė, 35%, 200 gramų
- Miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakas, 3 skiltelės
- Bulvės, 800 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Fermentinis sūris, 200 gramų
- Vanduo, virintas, 400 mililitrų
- Pomidorų padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Pipirai
- Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
1. Nuskusti ir nuplauti bulves. Bulves reikia supjaustyti grežinėliais.
2. Vištienos faršą pakepinti keptuvėje su svogūnais (svogūnai susmulkinti) ir įspausti česnako. Baigiant kepinti, suberti prieskonius, sudėti pomidorų padažą.
3. Į skardą sudėti bulvių sluoksnį, mėsos, bulvės ir vėl dėti mėsą (pasluoksniuoti). Supilti padažą ant viršaus.
Baltas padažas:
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite grietinėlę ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Paskaniname druska, pipirais.4. Kepti ~1 val., 180 laipsnių temp. Kai liks 20 min. iki kepimo pabaigos, suberti tarkuotą sūrį.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-10-14 09:55
Aciu jums uz recepta, labai patiko ☺ ☺ ☺
2014-12-09 15:13
Butinai ,bandysiu labai megstu gaminiti
2018-05-02 01:50