Bulvių apkepas su vištienos faršu

Bulvių apkepas su vištienos faršu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, faršas, 600 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė, 35%, 200 gramų
  • Miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Bulvės, 800 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Fermentinis sūris, 200 gramų
  • Vanduo, virintas, 400 mililitrų
  • Pomidorų padažas, 4 valgomieji šaukštai
  • Pipirai
  • Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:
  1. 1. Nuskusti ir nuplauti bulves. Bulves reikia supjaustyti grežinėliais.

  2. 2. Vištienos faršą pakepinti keptuvėje su svogūnais (svogūnai susmulkinti) ir įspausti česnako. Baigiant kepinti, suberti prieskonius, sudėti pomidorų padažą.

  3. 3. Į skardą sudėti bulvių sluoksnį, mėsos, bulvės ir vėl dėti mėsą (pasluoksniuoti). Supilti padažą ant viršaus.
    Baltas padažas:
    Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite grietinėlę ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Paskaniname druska, pipirais.

  4. 4. Kepti ~1 val., 180 laipsnių temp. Kai liks 20 min. iki kepimo pabaigos, suberti tarkuotą sūrį.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ptanė Česlevičirnį
2018-05-02 01:50
Labai apetytnas!!! Būtinai išbandysiu
Jonita
2017-10-14 09:55
Aciu jums uz recepta, labai patiko ☺ ☺ ☺
Dalia
2014-12-09 15:13
Butinai ,bandysiu labai megstu gaminiti