Bulvių ir faršo apkepas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Batonas, arba pyragas, 100 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Taukai (kiaulių), 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai, malti
- Grybai, džiovinti, 4 vienetai
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Sūris, Šetos, tarkuotas, 1 valgomasis šaukštas
- Bulvės, 6 vienetai
- Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų — paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40—45 min. Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.
Apkepas paruoštas!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-08-12 18:09
begalo skanu
2011-07-04 23:30