Bulvių plokštainis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 250 gramų
- Pienas, 50 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaulienos lašiniai, 40 gramų
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Bulves sutarkuokite, lengvai nuspauskite ir užpilkite verdančiu pienu. Supilkite su druska išplaktą kiaušinį, susmulkintą svogūno pusę, paspirgintus lašinukus ar šoninę.
Paruoštą masę pilkite į kepimui skirtą indą ir kepkite orkaitėje, kol paviršius pagels. (Iki 200 laipsnių 30-40 min.)
Prie bulvių plokštainio patiekite grietinės ar grietinės-sviesto padažą.
Galimi beveik visi padažai, svarbu, kad būtų mėgstamas.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-03-02 18:50
kazkoks prisviles jusu plokstainis, reikejo puoda sviestu aptepti
2012-06-25 14:56
nesamone . as kepu taip sutarkuoju bulves pridedu visko prieskoniu pagal skoni ir kepu sveika ir skanu taip pat greita
2012-01-27 20:11
Ačiū Kulinarei už patarimą su bulvėmis įtarkuoti svogūną - ir iš tikrųjų tarkiai išliko baltutėliai! Tiesa, aš lęšius nešioju, galiu nors ir kilogramą svogūnų supjaustyti ar sutarkuoti, akys nebijo. Bet štai vyras, kuris šalia stovėjo ir talkininkavo, verkė upeliais, kol galiausiai išlėkė iš virtuvės neapsikentęs Tai jei akys svogūnų bijo, tradiciškai dėkit vitaminą C
2011-10-16 16:32
sakykit, ar kas isbandet kepti plokstaini Bauer puode--keptuveje ant virsaus (ant kaitlentes), o ne orkaiteje. As buvau nustebinta, kai vienam pristatyme sios firmos atstove, labai propagavo ir plokstainio , ir mesos kepima....
2014-12-25 12:05