Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 1 kilogramas
- Vištiena, ketvirčiai, 2 vienetai
- Fermentinis sūris, 150 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Miltai, 5 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 2 saujos
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Pipirai
- Sviestas, 50 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Bulves išvirti su lupenomis, kai atvės nulupti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, supilti grietinę, miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkyti.
Vištienos ketvirčius išvirti (kad būtų aromatingesnė, verdant įdėti su svogūno galvą, česnako ir morką). Išvirusią vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Fermentinį sūrį sutarkuoti.
Kepimo formą patepti aliejumi, dėti pusę bulvių masės, ją išlyginti. Ant viršaus suberti vištieną, fermentinį sūrį ir viską uždengti likusia bulvių mase. Viršų apibarstyti džiūvėsėliais.
Kepti 200 °C temp. orkaitėje apie 30 min.
Padažą pakaitinti 2 šaukštus grietinės, 50 g sviesto, druskos ir pipirų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-03-07 12:01
Reikes pasigaminti.
2015-03-17 13:14