Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu

Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Vištiena, ketvirčiai, 2 vienetai
  • Fermentinis sūris, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Miltai, 5 valgomieji šaukštai
  • Džiūvėsėliai, 2 saujos
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Pipirai
Padažui:
  • Sviestas, 50 gramų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves išvirti su lupenomis, kai atvės nulupti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, supilti grietinę, miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkyti.

  2. Vištienos ketvirčius išvirti (kad būtų aromatingesnė, verdant įdėti su svogūno galvą, česnako ir morką). Išvirusią vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.

  3. Fermentinį sūrį sutarkuoti.

  4. Kepimo formą patepti aliejumi, dėti pusę bulvių masės, ją išlyginti. Ant viršaus suberti vištieną, fermentinį sūrį ir viską uždengti likusia bulvių mase. Viršų apibarstyti džiūvėsėliais.

  5. Kepti 200 °C temp. orkaitėje apie 30 min.

  6. Padažą pakaitinti 2 šaukštus grietinės, 50 g sviesto, druskos ir pipirų.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aurika
2015-03-17 13:14
Aciu uz nuostabu recepta.mano seimyna labai patenkinta naujove.
Jurate
2015-03-07 12:01
Reikes pasigaminti.