Bulvių vėdarai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Mairūnas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaulių žarnos, 3 vienetai
- Druska
- Kiaulienos lašiniai, 20 gramų
- Bulvės, 12 vienetų
Įdarui nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kapotais svogūnais. Jais užpilami paruošti tarkiniai, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma.
Pirmiausia reikia išvalyti žarnas iš vidaus, išimti visus riebalus ir nešvarumus. Tuomet įtrinti iš viršaus česnaku ir palaikyti bent parą. Galima ir ilgiau. Jeigu buvo sūdytos prieš kepant reikia pamirkyti bent 3 val/keičiant vandenį.
Žarnos nekietai prikemšamos bulvių įdaro. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputį vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos (vėdarai). Skarda su vėdarais dedama į karštą orkaitę ir po 5—10 min. žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais palaistant riebalais, kol apskrus. Jei reikia, apverčiama. Tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpylus spirgučiais.
2014-08-17 20:06
2012-02-11 10:13
2012-02-10 20:44
2011-10-23 11:38
2015-12-07 16:34