Bulvių virimas
- Bulvės
- Druska
- Sviestas
- Krapai
Labai svarbu mokėti skaniai išvirti bulves. Tada ar jas valgysim vienas su sviestu, ar spirgučiais, ar duosim kaip priedą prie kitų patiekalų, ar naudosim įvairioms mišrainėms visur labai gerai tiks.
Iš vakaro nuplautas bulves reikią plonai nuskusti, dar kartą nuplauti ir dėti į verdantį vandenį. Vanduo paprastai užverda, kol bulves nuskutame. Vanduo bulves turi vos vos apsemti, o jas sudėjus staiga užvirti. Dabar beriame druskos ir verdame ant mažesnės ugnies, kad vanduo vos judėtų. Kai jau bulvės apyminkštės, vandenį nupilame ir sausas bulves dar pagariname ant ugnies, visą puodą sukratome, tada uždedame keletą mažų gabalėlių sviesto, užbertame susmulkintų krapų ir, dar kartą gerai krestelėję puodą, išdedame bulves į dubenį.
Geriausia bulves virti garuose. Bulvės verda 15-20 min., žiūrint kokio senumo. Virti ne daugiau kaip du sluoksnius. Visai šviežias geriausia virti plačiame inde sudėtas vienu sluoksniu, tinka ir gilesnė keptuvė. Bebaigiant virti įdedama sviesto, vandeniui išgaravus, bulvės svieste kartu ir šiek tiek apkepa.
2012-04-26 09:09
2011-03-05 22:11
2010-03-05 23:05
2010-03-05 21:47
2015-09-25 13:41
Jeigu rimtai, tai neblogas tinklapis.