Bulvių vyniotinis su grybais
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 3 vienetai
- Bulvės, 20 vienetų
- Krakmolas, 1 stiklinė
- Druska
- Pienas
- Grybai, 15 vienetų
Išverdame 20 nevalytų bulvių (su lupynomis) ir atšaldome. Po to, nulupame ir gerai sugrūdame arba sumalame mėsai malti mašinėle, dedame 1—1,5 stikl. bulvinių miltų (krakmolo), druskos, truputį pieno ir mirkome, kol tešla nebelips prie rankų.
Grybus gražiai išplauname ir atskirai vandeny išverdame. Jų imame keliolika. Išvirus, grybus supjaustome siaurais ruožiukais. Po to įmame 2—3 svogūnus, juos susmulkiname ir grybų sunkoje paviriname. Vėliau, paruoštus grybus, svogūnus, truputį miltų, druskos ir porą šaukštų rūgščios grietinės, grybų sunkos, sumaišome į vientisą tyrę (masę).
Buvių tešlą iškočiojame piršto storumo ir vieną pusę ištepame paruošta iš grybų mase ir suvyniojame į rutulėlį. Keptuvę ištepame riebalais,
dedame paruoštą vyniotinį ir kepame 0,5 val. nekarštoje krosnyje. Bulvių vyniotinis duodamas su grybų padažu.
Receptas iš visų Lietuvos moterų laikraščio "Šeimininkė"
1937 02 18