Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Romas, esencijos, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
- Kondensuotas pienas, indeliai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Grietinė, lakštams, 0.5 litro
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Sviestas, kremui, 400 gramų
- Juodasis šokoladas, 50 gramų
Lakštų darymas:
Pasiberti ant stalo miltus ir su burokine tarka sutarkuoti gerai sušalusį sviestą ir sudėti grietinę, kiaušinius, viską sukapoti, bet per daug neminkyti, tešla turi gautis normalaus minkštumo, na tokia ir gausis iš šių nurodytų produktų. Pabaigus minkyti padaryti 3 kamuoliukus ir sudėti į lėkštę pridengti maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve 1 valandą. Po to imti po vieną rutuliuką ir kočioti kuo ploniau. Iš vieno rutuliuko gaunasi keletas lakštų, žiūrint kokio dydžio darysite tortą. Skardą ištepti margarinu Vilnius kepiniams, bet labai plonai. Ir pašauti į įkaitintą orkaitę, kepti lakštą, kol jis pasidarys pūslėtas, bet neperkepti. Na maždaug 10-15 minučių, tiesiog reikia pačiam stebėt, kad nesudegtų, o orkaitę įkaitinti iki 180-200 laipsnių.
Kremas:
Sviestą išsukti iki baltumo. Sudėti kondensuotą pieną, kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir romo esencijos kelis lašus. Ir viską gerai išsukti, kad nebūtų jokių grūdelių, o būtų vientisa masė. Iškeptus blynus, dar kol karšti, galima gražiai uždėjus lėkštę aplyginti, o trupinius panaudoti torto aplipdymui. Kiekvieną blyną reikia sutepti su tuo kremu, o ant paskutinio netepti, bet uždėti kokį nors tvirtesnį puodą, kad truputį prislėgtų ir taip palaikyti kokia 20 minučių. Ir tada galima jau aptepti šonus su likusiu kremu ir viršų. Apdėti trupiniais ir papuošti.
2017-12-10 13:36
2017-12-05 16:34
2 kiaušiniai lakštams (naminiai)
0,5 l grietinės lakštams (naminiai)
500 g miltų
400 g sviesto kremui (naminis)
1 pakelis vanilinio cukraus
2 indeliai kondensuoto pieno
2 kiaušinių tryniai
1 arbatinis šaukštelis romo esencijos
2017-03-19 23:18
2015-12-21 12:08
2017-12-21 21:10