Burokėlių lapkočių apkepas

Burokėlių lapkočių apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Burokėliai, lapkočiai, 600 gramų
  • Taukai (kiaulių), 3 valgomieji šaukštai
  • Sūris, tarkuotas, fermentinis, 4 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Džiūvėsėliai, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Grietinė, 1.5 stiklinės
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Burokėlių lapkočiai išverdami pasūdytame vandenyje, išgriebiami ir perpilami šaltu vandeniu. Tada supjaustomi 1,5—2 cm ilgio gabalėliais, dedami į grietinę, prieš tai jame išmaišius tarkuotą varškės ar fermentinį sūrį. Masė sukrečiama į išteptą riebalais ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Paviršius išlyginamas, apibarstomas džiūvėsėliais, apšlakstomas sviestu. Kepama orkaitėje 10—20 min., kol apkepo paviršius parusvėja.

» Rašyti komentarą
» Komentarai