Burokėlių lapkočių apkepas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Burokėliai, lapkočiai, 600 gramų
- Taukai (kiaulių), 3 valgomieji šaukštai
- Sūris, tarkuotas, fermentinis, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 1.5 valgomojo šaukšto
- Džiūvėsėliai, 1.5 valgomojo šaukšto
- Grietinė, 1.5 stiklinės
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Burokėlių lapkočiai išverdami pasūdytame vandenyje, išgriebiami ir perpilami šaltu vandeniu. Tada supjaustomi 1,5—2 cm ilgio gabalėliais, dedami į grietinę, prieš tai jame išmaišius tarkuotą varškės ar fermentinį sūrį. Masė sukrečiama į išteptą riebalais ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Paviršius išlyginamas, apibarstomas džiūvėsėliais, apšlakstomas sviestu. Kepama orkaitėje 10—20 min., kol apkepo paviršius parusvėja.
» Rašyti komentarą
» Komentarai