Burokėlių salotos su grybais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Burokėliai, nedideli, 200 gramų
- Grybai, virti, 100 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Actas, 0.5 valgomojo šaukšto
- Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
- Cukrus
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 2 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
2018-10-01 19:41