Čeburekai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Pienas
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Mielės, 15 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska
- Muskatas, maltas
Gaminimo instrukcija:
Įdarui reikės: 250 g neriebios avienos (ar kitos mėsos), svogūnas, 2—3 skiltelės česnako, 250 g riebalų ar aliejaus čeburekams kepti, truputį druskos, pipirų.
Iš nurodytų produktų užmaišoma tešla ir palaikoma, kad dar pakiltų. Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio sluoksniu, iš jos išpjaustomi apskritimai ir ant kiekvieno uždedama įdaro.
Įdarui virta mėsa sumalama kartu su susmulkintu pakepintu svogūnu, česnaku. Pagardinama prieskoniais. Viskas sumaišoma.
Tešlos apskritimas, uždėjus įdaro, sulenkiamas per pusę ir kraštai užspaudomi. Pusgaminiai sudedami ant miltuotos drobės ir palaikomi, kad pakiltų. Vėliau gilokoje keptuvėje gerai įkaitintuose riebaluose ar aliejuje apkepami iš abiejų pusių (maždaug po 5 min.). Tiekiami karšti.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-03-24 09:24
labai skanu cepelinai niam niam =\
2015-08-01 18:19
piktas žmogus
2013-11-06 15:57
Super, labai skanu. Taip ir yra daromi ceburekai. Tai dauguma dar is kazkur istrauke, kad reik kefyro. Fu.
2012-01-03 16:52
Labai skaniai atrodo, ryt kepsiu. Visu ingridientu turiu ♥
2017-09-24 13:16